Adana Bilişim Avukatı

Adana bilişim avukatı halk arasında; siber suçlar, internet suçları, elektronik suçlar gibi isimlerle de bilinen ve genel adı bilişim suçları olan hukuki davalarla ilgilenir. Giderek yaygınlaşan dijital sistemlerin vasıtasıyla icra edilen suçlar “bilişim hukuku” başlığı altında eline alınır. POS cihazları, telefonlar, bilgisayarlar, internet, tabletler ve çevrimiçi uygulamalar bu dijital sistemlerin başında gelenlerdir.

Elektronik bilişim sistemlerinin dahil olduğu suçlar Türk Ceza Kanunu metninde Bilişim Alanında Suçlar başlığı altında 243. ve 246. Maddeler arasında düzenlenmiştir.

Adana Bilişim Avukatı Nedir ve Hangi Davalara Bakar?

Adana Adliyesi içinde Adana en iyi bilişim avukatı kabul edilebilecek avukatlar; bilişim suçu davaları üzerinde deneyimli ve bilişim hukuku uzmanlığı olan hukukçulardır. TCK’nın ilgili maddeleri doğrultusunda sanık, şüpheli ya da müşteki, mağdur sıfatıyla kendilerine başvuran müvekkillerinin haklarını ve çıkarlarını korumak, müdafi makamını temsil etmek ve hukuki süreçleri takip etmek gibi yükümlülükleri bulunmaktadır.

Bilişim sistemlerine hayatın her alanında denk gelebileceğimiz gibi bilişim suçları da her yerde karşımıza çıkabilir. Bu nedenle Adana avukat kadroları arasında bilişim avukatlarının baktığı davalar çok çeşitli içeriklere sahip olabilir: 

  • Facebook, Instagram ve Twitter gibi platformlarda hakaret ve küfür suçu,
  • Hileli banka ve kredi kartı kullanımı,
  • Siber terörizm ve siber savaş faaliyetleri,
  • Telefon dolandırıcılığı,
  • Zarar verme ve dolandırıcılık amaçlı bilişim cihazları, programları üretmek,
  • Veri hırsızlığı,
  • Yasalar tarafından yasaklanmış; sistemlerin, elektronik aletlerin ve teknolojilerin kullanılması,
  • Dijital ortamdaki kimlik bilgilerinin çalınması,
  • Zarar vermek amacıyla bir cihaza virüs bulaştırmak,
  • Bilişim sistemlerine hasar veren yazılımlar yüklemek.

Bu listelenen dava içerikleri en yaygın örnekler olmakla birlikte, bir Adana hukuk bürosu içinde görülen bilişim davaları asla bunlarla kısıtlı değildir.

Adana’da Bilişim Avukatı Hizmetini Özdemir Hukuk Bürosu Nasıl Vermektedir?

Özdemir Hukuk Bürosu olarak, bilişim hukuku ve suçları alanındaki uzmanlığımızı sürekli olarak geliştirmeye çalışıyor, emsal kararlar kadar teknolojik gelişmeleri de takip ediyoruz. Davalarda değişiklik yaratabilecek yasa değişikliklerini müvekkillerimiz ile hemen paylaşıyor ve davanın sonucunu etkileme durumu ortaya çıkarsa anında gerekli süreçleri başlatabiliyoruz. 

Eğer henüz vekaleti alınmamış yeni bir müvekkil ile çalışmamız durumunda öncelikle vekalet işlemlerini bitiriyoruz. Sonrasında dava dosyası için ihtiyaç duyulan delillerin toplanması ve esaslara uygun biçimde mahkemeye sunulması için çalışıyoruz. Dava süreci vekalet işlemlerinden önce başladıysa en kısa zamanda davaya müdahil oluyor ve bütün duruşmalara katılıyoruz. İlk derece mahkeme kararlarını, temyiz veya istinaf gibi süreçlere götürebiliyoruz. Sosyal medya mecralarında ya da internet sitelerinde kişilik haklarına ve tüzel kişilik çıkarlarına zarar veren içerikler bulunması durumunda, bunların kaldırılması için acil mahkeme kararları çıkartabiliyoruz.

Kısaca müvekkillerimizi haklarını ve menfaatlerini korumak için disiplinli ve titiz bir çalışma ile çaba gösteriyoruz.

Adana Bilişim Avukatı ile Bilişim Davası Nasıl Açılır?

Bilişim hukukçusu bir avukat vasıtasıyla bilişim davası açabilmek adına ilk olarak vekalet süreci tamamlanmalıdır. Böylece bilişim avukatının yardımı ve nezareti doğrultusunda mağduriyet yaşatan suça dair deliller toplanmaktadır. Bu deliller dijital ya da matbu olabilirler. Örneğin hakaret, tehdit ya da küfür içeren; mesajlar, yorumlar, e-postalar dava dosyasına eklenir. Bu noktada suç unsurlarından gerekli olanları sağlayan elektronik iletişim kayıtlarının silinmeden, delil olarak dosyada yerini alması bir hayli mühimdir. Bu dosya ve gerekli dilekçe hazırlandıktan sonra avukatlar vekaleten Cumhuriyet Savcılığı’na başvuru yapabilir ve dava açma işlemi tamamlanmış olur.

Bilişim Davaları Ne Kadar Sürer?

Bilişim suçu davaları, alanında uzman bir avukat desteğiyle birlikte diğer dava türlerine nispeten kısa zamanda sonuçlanabilmektedir. Bahsi geçen durumdaki en büyük etken elektronik ve dijital ortamdaki kayıtların ne biçimde uzun süre korunabilmesidir. Kolay kaybolmayan delillere ulaşmak ve delillerin geçerliliği, mahkeme kararıyla kolay ve hızlı biçimde mümkün olmasıdır. Adalet Bakanlığı verilerine göre bilişim davaları üç yüz ile dört yüz gün arasında sonuçlanmaktadır. Ancak suçun niteliği, etkilediği kişiler ve yarattığı zarar gibi etkenler süreleri avukatların elinde olmayan nedenlerle uzatabilir.

Adana Bilişim Avukatı Olarak Verdiğimiz Hizmetler

Özdemir Hukuk Bürosu olarak bilişim alanında hukuki destek ve avukatlık ihtiyaçlarınızın her birine noksansız yardımcı olabiliriz. Müvekkillerimizin bize başvurmalarında en sık gündeme gelen hizmetlerimiz kısaca şöyle sıralanabilir:

  • Tüzel kurumlar ve markalara dair taklit suçları,
  • İnternet kontratlarının yazılması,
  • Telif hakları,
  • Kanunen engellenen cihazların, programların, teknolojilerin kullanımından doğan suç davaları,
  • Yasa dışı çevrim içi bahis suçları,
  • Zarar doğuran içeriklerin kaldırılması,
  • KVKK metinlerinin hazırlanması,
  • İlgili yasa değişikliklerinin ticari sitelere uygulanması,
  • E-imza oluşturma,
  • Bilişim alanında hukuki danışmanlık,
  • Lisans tescil ve patent alma süreçleri,
  • Banka ya da kredi kartı dolandırıcılıkları,
  • Özel durumlar ve ticari çıkarlar için bilişim gelişmelerinin takibi,
  • Bilişim yoluyla görülen zararların tazmin edilmesi,
  • Kimlik bilgilerinizle açılmış sahte sosyal medya profillerinin kapatılması.

SIKÇA SORULAN SORULAR

Adana Bilişim Avukatı Ücretleri Ne Kadar?

Türkiye Barolar Birliği’nin her yıl belirlediği, asgari avukatlık ücret tarifesinin, altında olmamak kaydıyla bilişim avukatı ücretleri değişiklik gösterebilir. Ayrıca avukat ücretleri, hukuki danışmanlık ya da savunma hazırlanması gibi çeşitli hizmetler için de farklılık gösterecektir. E ticaret firmanız adına ihtiyaç duyacağınız hukuki danışmanlık hizmet bedeli, iş yoğunluğu ve gereken zaman doğrultusunda herhangi bir KVKK metni yazmaktan daha yüksek ücretler gerektirebilir. Bir bilişim suçu davasında müdafi avukatlık hizmeti almak da suçun niteliği, tarafların sayısı, ortaya çıkan zarar, ön görülen cezai yaptırımlar gibi etkenler doğrultusunda serbest usulle belirlenebilir.

Adana’da En İyi Bilişim Avukatını Nasıl Bulabilirim?

Özdemir hukuk bürosu olarak bilişim hukukunda uzman ve tecrübeli avukatlarımız ile her zaman yardıma hazırız.

Adana Bilişim Avukatı Ne Yapar?

Bilişim avukatı hem dava süreçlerini takip edebilir hem de ileride doğacak davaların engellenmesi adına bilişim hukuku alanında danışmanlık hizmeti sunabilir. Sorgulama, soruşturma ve kovuşturma gibi bütün dava süreçlerinde müvekkillerine nezaret eder; onların haklarını ve çıkarlarını savunur. Gerekli durumlarda itirazlarda bulunur ve şahitlerin tekrar dinlenmesi, kanıtların tekrar değerlendirilmesi gibi talepler oluşturabilir.

Bilişim Davalarında Yetkili ve Görevli Mahkeme Hangisidir?

Bilişim suçu davaları 5237 sayılı TCK kapsamında ele alındığı için bu davalarda asıl yargı unsurları; Asliye Ceza Mahkemeleri ve Ağır Ceza Mahkemeleri içlerinde bulunan uzman bilişim mahkemeleridir. Fakat yazışmalarda, raporlarda ve tutanaklarda “asliye ceza” ya da “ağır ceza” ön mahkemeleri olarak kayıta geçerler. Ceza davalarında da olduğu gibi on yıldan az infaz ya da yalnızca para cezalarına konu olan suçlar, Uzman Asliye Ceza Bilişim Mahkemeleri tarafından yargılanır. Eğer savcılık tarafından on sene ya da üzerinde hapis isteniliyorsa yetkili mahkemeler Uzman Ağır Ceza Bilişim Mahkemeleri’dir.

Leave a comment

Call Now Button